23 vuoden kokemus, yli 160 hirsitaloa
Omien asiantuntijoidemme Viron valtionmetsistä valikoima hirsimateriaali
Eesti Puitmajaliit 12 vuoden jäsenyyden Viron Puutaloliitto
Vuoden tehdasvalmisteinen talo 2015: Paras käsityönä valmistettu hirsitalo

Hirsitalon tilaaminen ja prosessi

Palvelumme kaikki osa-alueet pyrkivät toimimaan siten, ettei hirsitalosi aiheuttaisi sinulle sellaista ongelmaa, jota ei olisi mahdollista ennakoida jo aikaisemmin.

Henkilökuntamme ei ole milloinkaan takertuneet vain yhteen projektiin. Me liikumme eri projekteissa ja niiden eri vaiheissa huomataksemme sen, joka saattaa jäädä kokemattomalta henkilöltä huomaamatta.

Jokainen Tenderin työryhmän jäsen ymmärtää siten prosessia laajemmin ja tietää, miksi tiettyihin yksityiskohtiin on kiinnitettävä huomiota juuri tiettynä hetkenä. Siten voit olla varma, ettei meiltä jää mitään huomaamatta.

Miten työskentelemme?

  • Valikoimme Viron valtionmetsistä itse hirsimateriaalin.
  • Kuorimme kaikki hirret käsin. Siten säilyy niiden ainutlaatuinen ulkonäkö ja yksilöllisyys.
  • Viemme kuoritut hirret kuivaamoon, jossa ne ovat lähes kuukauden, jota seuraa vielä 6–12 kuukauden jälkikuivatus ulkona. Kun hirsien kosteuspitoisuus on 15–25 %, voimme olla varmoja, etteivät ne ala ”elää” seinän kuivuessa liikaa.

Kokoamme työryhmän, jolla on sopivimmat kokemukset sinun hirsitalosi rakentamiseen. Tenderin omistajilla on yli 21 vuoden kokemus hirsitalojen rakentamisesta ja jokaisella työntekijällämme on sitä vähintään 10 vuotta.

Kun olet päättänyt tehdä yhteistyötä kanssamme, jatkuvat työt samalla tavalla:

margus@kasinveistetythirsitalot.eu +372 511 6172
1.

Autamme ensinnäkin selvittämään, minkälaiset taloudelliset mahdollisuudet sinulla tulee olla hirsitaloa rakentaessasi. Sinun ei tarvitse siten murehtia rakennusprosessia häiritsevistä työkatkoksista.

Mikäli hintaluokka tuntuu sinulle sopivalta, suosittelemme sinulle arkkitehteja, joilla on pitkäaikainen kokemus hirsitalojen suunnittelusta. He varmistavat hirsitalosi toimivuuden lisäksi omaleimaisen ilmeen. Käsitys, että hirsitalon on oltava tylsä, on menneisyyttä.

Kun kaikki tarvittavat päätökset on tehty, sovimme töiden jäsentelystä sekä tarkan menoarvion. Olipa kyseessä ylellinen huvila kukkulan päällä tai kotoisa puiden väliin sulautuva pikkusauna – sinulla on tässä vaiheessa täydellinen käsitys siitä, mitä vastinetta saat rahoillesi ja miltä rakennus tulee näyttämään.

margus@kasinveistetythirsitalot.eu +372 511 6172
2.

Olemme rakentaneet hirsitaloja kauan.

Tekemämme lujuuslaskelma eivät ole milloinkaan tuulesta temmattuja. Se tarkoittaa sitä, että Tenderin rakentamassa talossa on aina turvallista asua.

Tiedämme, mitä osaamme ja minkälaisen osan töistä voimme antaa pitkäaikaisten kumppaniemme tehtäväksi. Tenderin henkilökunta valmistaa hirsitalojen seiniä ja kattoja sekä asentaa ikkunoita ja ovia, jolloin yhteistyökumppaniemme erikoisalana ovat:

- perustustyöt
- sähkötyöt ja
- sisätilojen viimeistely sekä takka- ja piipputyöt.

Kun olemme vahvistaneet menoarvion ja sopimuksen, työryhmämme aloittaa heti hirsiseinien, kattorakenteiden, päätykolmioiden ja muiden osien valmistuksen.

Kaikki työt suoritetaan sovitun aikataulun mukaisesti ja pyrkien aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Oikeaan aikaan kaadetuista hirsistä aina oikeisiin osakokoonpanojen ratkaisuihin – mestarimme takaavat, että hirsirakennuksesi aina luottamuksesi arvoinen.

margus@kasinveistetythirsitalot.eu +372 511 6172
3.

Ennen kuin valmiit elementit tuodaan tontillesi, varmistamme vielä, että kaikki on tarkasti kohdallaan. Tontilla kokoamme hirsiseinät uudelleen perustuksen päälle. Sen jälkeen asennamme katon, ikkunat, ovet, välikatot ja sisäseinät.

Koska huolehdimme sekä omasta että muiden turvallisuudesta, rakennuskohteessa työskentelevät ainoastaan vakuutetut työntekijät.

Talon luovutuksen yhteydessä saat hirsitalon huolto-ohjeet sekä paljon tarpeellisia neuvoja. Siten varmistamme, että hirsitalosi pysyisi kunnossa ja kauniina vuosikymmenien ajan. Ja että elämäsi talonomistajana olisi mahdollisimman yksinkertaista.

Emme milloinkaan ole jättäneet yhtään asiakastamme pulaan. Ja me muistamme jokaisen rakentamamme talon.

Jos ilmenee kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä vielä 15 vuoden kuluttuakin.

Kun hirsitalosi on valmis, annamme tarkat ohjeet sen huoltamiseen jatkossa. Esimerkiksi:

  • Ensimmäisen kahden vuoden aikana tulisi kiristää ja löysätä sen painumamuttereita ja kierretankoja. Siten vältät hirsien painumisesta aiheutuvat mahdolliset vauriot.
  • Hirsirakennus tulisi maalata uudelleen joka viides vuosi, jotta sen pysyisi kauniina ja miellyttävänä.

 

 

Jos tämä artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen, painathan “Tykkää”-painiketta. Jos uskot että myös ystäväsi olisivat kiinnostuneita tästä, paina “Jaa”. Kiitos palautteesta!

_____

Uusille lukijoille … Oletko jo selaillut e-kirjaamme ”7 askelta unelmiesi hirsitaloon”, joka on koottu juuri sinua varten?

Käymme hirsirakentamisen kaikki vaiheet perusteellisesti läpi, joten tiedät mikä on tärkeää ja miksi estääksesi hirsitalosi rakennusbudjettia paukkumasta.

Paina tästä ja lue lisää!

Haluatko saada nopeasti vastaukset kysymyksiisi?

Margus Soidla
Ota meihin yhteyttä jo tänään.
Sähköpostiviestiisi vastaa

Margus Soidla

Voit myös soittaa meille+372 511 6172
Ota yhteyttä asiantuntijaamme Top