23 vuoden kokemus, yli 160 hirsitaloa
Omien asiantuntijoidemme Viron valtionmetsistä valikoima hirsimateriaali
Eesti Puitmajaliit 12 vuoden jäsenyyden Viron Puutaloliitto
Vuoden tehdasvalmisteinen talo 2015: Paras käsityönä valmistettu hirsitalo

Miksi investoida käsityönä valmistettuun hirsitaloon?

Hirrellä ja hirrellä on eroa.

Sen tähden valikoimme omien talojemme hirret metsästä itse ja huolehdimme niiden oikeaoppisesta kuivaamisesta.

Toisin kuin tehdasvalmisteisten talojen puumateriaali, käsin työstämämme hirsi säilyttää luonnollisen muotonsa. Jokaisella kyseisellä hirrellä on oma tarinansa ja se on osa luontoa.

Käsityönä valmistettu hirsitalo on mestarinsa näköinen: Puuseppä on sovittanut jokaisen hirren parhaan taitonsa mukaisesti ja kokemuksiaan hyödyntäen ja hän tietää jokaisesta hirrestä, miksi hän valitsi juuri sen.

Hirsitalon valmistaminen käsin ei ole liukuhihnatyötä: Sitä osaavat tehdä vain sellaiset puusepät, jotka ovat todellisia asiantuntijoita.

Ainutlaatuinen etuoikeus

Nykyaikana ihmisellä on taipumus vieraantua luonnosta ja keskittyä liikaa tekniikkaan ja uudenaikaisuuteen.

Ylikansoitus ja kaupungistuminen vähentävät entisestään yhteyttämme luontoon ja sen tähden vain harvat saavat pystyvät asumaan puutalossa.

Vieläkin vähemmän on heitä, joilla on mahdollisuus asua käsityönä valmistetussa hirsitalossa.

Kyseinen rakennus kutsuu sinut pois arkiaskareiden parista ja rauhoittaa samalla tavalla kuin elävän tulen tai virtaavan veden näkeminen.

Jos olet käynyt joskus jossain käsityöhirsitalossa, tunnet sen erityisen vaikutuksen, joka vähentää stressiä ja täyttää mielesi hyvillä ajatuksilla ja rentouttaa.

Suora yhteys luontoon

Käsin työstetty hirsi on yksi luonnonläheisimmistä rakennusmateriaaleista – siitä poistetaan vain kuori ja tehdään joitain viiltoja, jotta hirret istuvat toistensa päälle.

Juuri käsityöhirsitalossa puun alkuperäinen olomuoto säilyy parhaiten. Hirttä työstettäessä syntyy paljon vähemmän jätettä kuin konevalmisteisia hirsitaloja tai puurunkotaloja valmistettaessa. Kun tilaat käsityöhirsitalon, säästät samalla luontoa.

Hirsitalossa ollessasi kuulet miten hirsi elää, erityisesti ensimmäisen viiden vuoden aikana, kun se vielä kuivaa ja painuu.

Se on kaunis ääni, sillä kokeneen mestarin rakentama hirsirakennus paranee ja vahvistuu vuosi-vuodelta.

Hyvä sijoitus

Meille sopivat hirret kasvavat metsässä vähintään 100 vuotta, samaan aikaan kun teollisuus käyttää puumateriaaleihin ja puurunkotaloihin paljon nuorempia hirsiä.

Jos seinään valittu hirret ovat 100 vuotta vanhoja tai vanhempia, niiden läpimitta on ohuemmasta päästä 28–32 cm. Se tekee hirsitalosta kauniin ja massiivisen, mutta myös erittäin hyvän sijoituskohteen, joka arvo kasvaa ajan myötä ja jolla on maailmassamme erityinen merkitys myös tulevaisuudessa.

Mikäli sinulla heräsi käsityöhirsitaloja koskevia kysymyksiä, ota meihin yhteyttä.

 

Jos tämä artikkeli oli mielestäsi hyödyllinen, painathan “Tykkää”-painiketta. Jos uskot että myös ystäväsi olisivat kiinnostuneita tästä, paina “Jaa”. Kiitos palautteesta!

_____

Uusille lukijoille … Oletko jo selaillut e-kirjaamme ”7 askelta unelmiesi hirsitaloon”, joka on koottu juuri sinua varten?

Käymme hirsirakentamisen kaikki vaiheet perusteellisesti läpi, joten tiedät mikä on tärkeää ja miksi estääksesi hirsitalosi rakennusbudjettia paukkumasta.

Paina tästä ja lue lisää!

Haluatko saada nopeasti vastaukset kysymyksiisi?

Margus Soidla
Ota meihin yhteyttä jo tänään.
Sähköpostiviestiisi vastaa

Margus Soidla

Voit myös soittaa meille+372 511 6172
Ota yhteyttä asiantuntijaamme Top